loading
بلوور تانژانت

فن تانژانت دارای طول بلندتری در قیاس با قطر خود می باشد. الکترو موتور های بکاربرده شده در فن های تانژآنت از نوع shaded pole  می باشد. از فن های تانژانت تحت نام های فن های استوانه ای و یا فن های CROSS-FLOW شناخته می شوند. علت این نامگذاری این هستش که هوا از همه طول فن خارج می شود و گستردگی دارد. فن های تانژانت در نوع هواکش های سانتریفیوژ فوروارد ( جلو زن ) دسته بندی می شوند و به نام بلوئر و تامین کننده هوا بکاربرده می شوند.  جریان هوا در تمام طول فن به صورت یکدست تولید و دمیده می شود.

 

از فن های تانژانت درون سیستم های خنک کننده تجهیزات اکترونیکی بکار برده می شود.

 

شتاب هوای خروجی از فن های CROSS-FLOW  بسیار پایین می باشد که همین مسئله باعث می شود که دمش یکنواخت هوا  آسان سازی شود.

 

در فن های تانژانت به علت نوع طراحی، حجم هوای گردش یافته نسبت به دیگر فن ها بسیار کمتر است. جریان هوا بیشتر دو بعدی و به دور از انتهای فن است که این روش عملکرد فن های تانژانت در نقطه مقابل عملکرد فن های شعاعی  ( radial fans)  است که جریان اصلی هوا به شکل سرتاسری جریان می یابد.

 

کاربرد فن های تانژانت 

این گونه از فن سانتریفیوژ زمانی استفاده می گردد که احتیاج به جریان هوای یکنواخت و گسترده هوا وجود داشته باشد. فن های تانژانت به علت طراحی فشرده و طولی در جاهایی که کمبود فضا وجود دارد به اولیت اول در انتخاب تبدیل می شوند.

 

به علت جریان هوای کم و سرعت کمابیش کم، اندازه صدای تولیدی فن های تانژآنت بسیار پایین است که همین قضیه می تواند یک برتری بسیار مطلوب شمرده شود.

 

به علت مزایای یاد شده ، فن های استوانه ای انتخابی مناسب برای خنک کردن محصولات الکترونیکی هستند که تولید کننده وادار به طراحی فشرده و باریک می باشد.

 

علاوه بر استفاده فن تانژانت درون سیستم های کولینگ تجهیزات الکترونیکی ، این فن ها به صورت گسترده در صنعت HVAC  (سیستم های گرمایشی و سرمایشی ، هواسازها ، ایرواشر ها و ..) مورد کاربرد قرار می گیرند.

 

فن های تانژانت در بخش های خشک کن، پرده هوا، دستگاه های ذوب ، خنک کنند های هوا ترانسفورماتور، سیستم های تهویه مطبوع خودرو و غیره هم کاربردهای گسترده ای دارند.

a0